Wat is Scouting?

Voor een kind is er niets leuker en gezonder dan buitenspelen. Samen met vrienden naar buiten om de wereld te ontdekken, of juist gewoon een ouderwets potje voetbal op het plein. Scouting biedt hierin een ideale oplossing. Met Scouting gaat uw kind namelijk de natuur in om leuke, actieve en leerzame spellen te doen.

Bij Scouting kan uw kind zich op meerdere vlakken ontwikkelen. Bij Scouting leert uw kind de natuur verkennen, gaat hij op pad met vrienden en op zoek naar avonturen. Ook leert uw kind de belangrijke aspecten van het overleven: koken, vuur maken, knopen en EHBO. Daarnaast is Scouting ook een plek waar je als kind jezelf sociaal, fysiek en mentaal kunt uitdagen. Samenwerken, logisch nadenken en doorzetten horen er absoluut bij. Dit gaat gepaard met het spelen van spelletjes en ja, ook bij Scouting trappen we wel eens tegen een balletje tijdens bijvoorbeeld paaltjesvoetbal. 

Scouting is opgebouwd uit meerdere speltakken verdeeld over leeftijdsgroepen. Hier vindt u informatie over onze [[Speltakken|speltakken]].

De opbouw in meerdere groepen zorgt ervoor dat uw kind altijd met leeftijdsgenootjes samen is. Ook zorgt dit ervoor dat uw kind altijd op zijn of haar  eigen niveau geprikkeld wordt om na te denken en problemen op te lossen.