De Rover Crofts Groep

Het spel van Scouting kan je spelen van jong tot oud. Bij onze groep begint dat vanaf 5 jaar als bever. Een maximumleeftijd is er niet. De 18+ leden zijn lid van een van de stammen, die wekelijks bij elkaar komen voor leuke activiteiten. Scouting bij de RCG is er dus echt voor alle leeftijden.

De Rover Crofts Groep biedt uw kind de mogelijkheid om buiten te zijn. Onze locatie midden in het Heidepark biedt ons de geweldige kans om zo veel mogelijk buiten te zijn. Dit doen we op de zandvlakte, in het bos en op de heide rondom ons gebouw, of we zoeken een van de mooie stukjes natuur op in de regio. Onze leden leren in de verschillende leeftijdsgroepen de onderdelen van het scoutingsspel. We maken kampvuren, doen actieve buitenspellen en worden ’s nachts gedropt. Dit is maar een kleine greep uit de vele activiteiten die bij Scouting horen.

Onze groep is erg betrokken en actief. Zo doen we elk jaar mee met de JOTA (Jamboree On The Air). Dit is een internationaal Scouting evenement waarbij we als groep een toren van hout en touw bouwen. Onze hoogste toren heeft een platform op ruim 36 meter hoogte gehad. Met de mast bovenop deze toren zenden we in het 3ᵉ weekeind van oktober met scouts van over de gehele wereld. We praten regelmatig met mensen tot in Australië tijdens dit weekeind!